"Faglighed og kvalitet i top"
"Virkelig fin info både før og under opførelse"
"Ros til både Lone og Lasse"
"Fantastisk service"
"Fornemt arbejde"
"100% tilfredse med Gaspejsebutikken"
(+45) 70 26 19 33 lone@gaspejsebutikken.dk

Sådan bygger du kasse om din gaspejs

Vi får ofte spørgsmål omkring montering af gaspejs. Mange af disse spørgsmål drejer sig om hvordan man bygger kassen omkring pejsen, hvilket materiale det skal være i osv.
Der er mange måder at lave kassen omkring gaspejsen, og massere af forskellige materialer som i princippet sagtens kunne klare varmen. Vi har dog erfaret at én specifik løsning er den absolut nemmeste at arbejde med og den giver mange muligheder for det endelige look. Den løsning vi bruger er et materiale som hedder Skamotec (kalciumsilikat). Disse plader er gode at bygge af, lette at arbejde med, og kan klare varmen. Du kan købe pladerne her

Det er vigtigt når man bygger kassen omkring gaspejsen, at man netop bygger den omkring og ikke prøver at bygge den før pejsen bliver installeret. Dette sikre at man undgår komplikationer med at få plads til pejsen mm.

Her kan ses nogle billeder som viser opbygning af kasse.

Sådan gør du!

Når du skal bygge kassen, starter du ud med at placere gaspejsen. Enten på gulvet eller hvis pejsen skal stå lidt højere, kan du klodse den op på nogle sten eller andet (se billede 4). Når gaspejsen så er placeret korrekt så monteres rørene. Så skal kassen bygges. Som du kan se på flere af billederne starter vi med at lave en form for “kant” både på gulv og loft. Disse kaner/rammer bruger vi efterfølgende til at sætte pladerne fast til. Se de første 3 billeder. Her kan man tydeligt se hvordan kassen bygges om omkring pejsen, ved at montere pladerne på hjælpe “kanterne”.

Når kassen er bygget færdigt og du skal til at spartle og male, er det vigtigt at du først og fremmest fugte pladerne. Vi bruger som regel en rulle eller en pensel til dette. Herefter kan du spartle og male.

Skriv en kommentar