"Faglighed og kvalitet i top"
"Virkelig fin info både før og under opførelse"
"Ros til både Lone og Lasse"
"Fantastisk service"
"Fornemt arbejde"
"100% tilfredse med Gaspejsebutikken"
(+45) 70 26 19 33 lone@gaspejsebutikken.dk

Ombygning af kakkelovn til gaspejs

Hos Gaspejsebutikken er vi specialister i ombygning af eksisterende pejse og kakkelovne. God kundeservice betyder alt for os og derfor siger vi aldrig nej til en udfordring! I dette indlæg kan du læse om en sag hvor vi byggede en gaspejs ind i en gammel kakkelovn.

Vi havde en kunde som havde en flot kakkelovn som de i sin tid har pillet ned i Sverige og taget med til Danmark for at få muret den op i deres hjem. Den har så haft drillet vores kunde, og ikke brændt pænt som den var. Derfor blev de henvist til os.

Vores montør besøgte kunden for at se kakkelovnen. Kunne den overhovedet skilles ad, og hvordan kunne vi i det hele taget finde en god løsning.
Vi lavede et tilbud på en Clear 40.

Da vi skulle montere gaspejsen, måtte vi forsigtigt bryde kaklerne ned på forsiden og tømme den for indmad. Derefter skulle vi finde en måde at få gaspejsen ind i kakkelovnen uden at støde på de gamle fine kakler undervejs.

Lasse vores montør fandt på at lave en form for en hejs, så man forsigtigt kunne hejse gaspejsen ned igennem kakkelovnen (se 4. billede). Derefter blev det balancerede aftræk lavet med en flex slange op igennem skorstenen og afsluttet på toppen af skorstenen med en hat.

Så var gaspejsen klar til at blive lukket igen. Kaklerne i toppen af pejsen blev monteret igen, og der blev sat en rist i siden af ovnen, så man kunne få adgang til målestudsen på aftrækket.
Rundt om selve glasset på gaspejsen, blev kaklerne skåret til så de passede rundt om pejsen.

Kunden blev rigtig glad for resultatet, og det var vi bestemt også! Nu har de en super fin kakkelovn som der brænder fint og uden problemer.

 

 

Skriv en kommentar