"Faglighed og kvalitet i top"
"Virkelig fin info både før og under opførelse"
"Ros til både Lone og Lasse"
"Fantastisk service"
"Fornemt arbejde"
"100% tilfredse med Gaspejsebutikken"
(+45) 70 26 19 33 lone@gaspejsebutikken.dk

Installation af gaspejs

Gaspejse har et aftræk der skal trækkes ud i det fri. Det er et dobbelt rør der bruges til installation af gaspejs. Det yderste rør bruger gaspejsen til at trække frisk luft ind til forbrændingen, det inderste rør bruger gaspejsen til at smide afbrændte gasser ud. Det kaldes et balanceret aftræk.

  • Aftrækket kan trækkes lige op og ud igennem taget
  • Det kan trækkes op og ud gennem facaden
  • Det kan trækkes op i gennem en eksisterende skorsten
  • Der kan også være andre muligheder for træk af aftræk, men her skal producenten med ind over for at sige ok. Alt efter hvilken størrelse gaspejs man vælger, er størrelsen på aftrækket Ø100/150 eller Ø130/200

Balanceret aftræk - Gaspejs

På aftrækket skal der være placeret en målestuds, hvor der kan laves en røggastest. Den kan placeres på forskellig vis. Hvis gaspejsen placeres i en eksisterende pejs, kan den måske sættes bag den eksisterende renselem. Alternativt skal den placeres så der er let adgang til den.

Ved alm. montage skal der også være adgang til målestuds. Den sættes typisk oppe under loftet med adgang igennem en rist, enten i fronten af kassen eller i siden af kassen.

Vi ligger lager med stort set alle rør til et balanceret aftræk, så står du og mangler et rør eller et helt, aftræk til en gaspejs, så bestil det her.

Når pejsen er placeret hvor den skal være, skal den pakkes ind. Det skal gøres i materiale der IKKE er brandbart. Vi bruger Skamotec plader (kalciumcillikat). De skal ikke bruge en stålkonstruktion til opbygning. De skrues sammen med karmskruer. Se evt. video på YouTube, hvordan du gør. De er lette at bearbejde og vejer ikke så meget.

Andre materialer kan også bruges:

  • Gasbeton
  • Skamotec 225
  • Mursten (pejsen kan dog ikke bære vægten af en stenvæg så væggen skal bære sig selv)

I konstruktionen skal der nede være adgang til pejsens teknik, herunder gashane og prøvestuds. Teknikken kan på vores pejse fra Ortal Heat flyttet ca. 1 meter fra midten af pejsen og ud til en af siderne, alt efter hvilken side du helst vil placere en lem/rist i. Vi benytter os af en inspektionslem på størrelse med A4, andre muligheder kan sagtens bruges.Der må ikke isoleres omkring pejsen. Afstand til brandbart er min. 50 cm.

Skriv en kommentar