"Faglighed og kvalitet i top"
"Virkelig fin info både før og under opførelse"
"Ros til både Lone og Lasse"
"Fantastisk service"
"Fornemt arbejde"
"100% tilfredse med Gaspejsebutikken"
(+45) 70 26 19 33 lone@gaspejsebutikken.dk

Fra åben pejs til gaspejs

Har du en gammel brændeovn eller pejs, men kunne du godt tænke dig en gaspejs i stedet? Så læs med her om hvordan vi kan lave en eksisterende åben pejs eller lignende om til en gaspejs.

I den følgende sag havde vi en kunde som havde en åben muret pejs. Faktisk havde vi 2 kunder i samme område med lignende pejse, som begge købte en Clear 75 RS.

Som vist på billederne nedenfor valgte vi at rive mursten ned, sådan at pejsen kunne blive placeret og man kunne trække rør. Efterfølgende har montøren bygget en kasse omkring pejsen af nogle plader (skamotec). Uden på disse plader har vi så lavet murstenslook. Dette er super praktisk, da det er meget krævende at lave en gaspejs med rigtige mursten omkring. Dette ville have krævet en form for bærende ramme, da pejsen ikke kan klare vægten fra mursten direkte ovenpå glasset. Derudover er pladerne nemme at arbejde med, lette og kan holde til varmen.

På billederne kan du se hvordan vi ombyggede pejsene fra de 2 sager.

2 kommentarer til “Fra åben pejs til gaspejs”

 1. Hej Matilde
  meget interessant blog!
  en af vores ‘spekulationer’ går på størrelsen af flaske – hvor hurtigt bruger man en fx 11 kg flaske ? jeg er klar over at det sikkert afhænger af hvilken størrelse pejs man har, men man kan vel sige at en pejs i en given størrelse er x timer om at bruge en 11 kg flaske?
  håber du kan hjælpe
  tak
  mvh Frederik

  • Hej Frederik,

   Du kan bruge dette regnestykke:
   1kg flaskegas = 13kWh
   dvs. at hvis en pejs yder 6kWh, vil den bruge ca ½kg i timen.

   Du kan inde under de forskellige pejse som regel se hvor meget de yder. Der er sådan et billede af et energilabel, hvor det står.

   Mvh
   Matilde Aarenstrup
   Gaspejsebutikken

Skriv en kommentar