Brug din bygas til gaspejs

 

Bygas
Vidste du godt at du kan bruge din bygas til at skabe varme og hygge hjemme i stuen? Bygas er nemlig ikke bare til komfuret eller tørretumbleren, det kan også erstatte den gamle brændeovn eller pejs. Ved at skifte din gammeldags brændeovn eller -pejs ud med en gaspejs, får du en mere miljørigtig løsning, men også en løsning som er meget nemmere at holde ved lige, da der ikke længere vil være brug for at fjerne sod og aske, plus at du kan vinke farvel til skorstensfejeren.

Gaspejse er en super smart løsning, da det ikke kræver mere en et klik på en fjernbetjening før der er ild i pejsen. Og når du synes at der er blevet en behagelig temperatur slukker man helt enkelt bare for gaspejsen igen. Du slipper for alt bøvlet med at skulle huske at fylde brænde på, tænde op, holde den igang, og så at der bliver for varmt, da man ikke bare lige kan slukke en brænde-pejs.

Miljørigtig løsning

Bygas er den mere miljørigtige løsning og er hele 30-40 % CO2 neutral. Bygas består af 50 % atmosfærisk luft og 50 % gas (heraf er 40% biogas og resten er naturgas).
Selve bygassen er en mere miljørigtig løsning, og vælger I en gaspejs i stedet for en brændeovn eller -pejs, bliver jeres pejs dermed også mere miljørigtig. Har I en almindelig brændepejs forurener det både miljøet, men også jeres indemiljø med røg, sod og aske. Alt dette kan man slippe for ved at have en anderledes pejseløsning, som f.eks. en gaspejs.

Læs meget mere om bygas, og fordelene her.

Gaspejse til bygas

Men kan man så få en gaspejs til bygas? Svaret er helt simpelt, JA.

Du kan sagtens få en gaspejs som brænder på bygas, og hos Gaspejsebutikken har vi Damarks største udvalg af gaspejse til bygas. Vores udvalg er stort og varieret, så det er næsten garanteret at du kan finde lige en gaspejs som passer til dine behov.

Installation af gaspejs

Gaspejse har et aftræk der skal trækkes ud i det fri. Det er et dobbelt rør der bruges til installation af gaspejs. Det yderste rør bruger gaspejsen til at trække frisk luft ind til forbrændingen, det inderste rør bruger gaspejsen til at smide afbrændte gasser ud. Det kaldes et balanceret aftræk.

  • Aftrækket kan trækkes lige op og ud igennem taget
  • Det kan trækkes op og ud gennem facaden
  • Det kan trækkes op i gennem en eksisterende skorsten
  • Der kan også være andre muligheder for træk af aftræk, men her skal producenten med ind over for at sige ok. Alt efter hvilken størrelse gaspejs man vælger, er størrelsen på aftrækket Ø100/150 eller Ø130/200

Balanceret aftræk - Gaspejs

På aftrækket skal der være placeret en målestuds, hvor der kan laves en røggastest. Den kan placeres på forskellig vis. Hvis gaspejsen placeres i en eksisterende pejs, kan den måske sættes bag den eksisterende renselem. Alternativt skal den placeres så der er let adgang til den.

Ved alm. montage skal der også være adgang til målestuds. Den sættes typisk oppe under loftet med adgang igennem en rist, enten i fronten af kassen eller i siden af kassen.

Vi ligger lager med stort set alle rør til et balanceret aftræk, så står du og mangler et rør eller et helt, aftræk til en gaspejs, så bestil det her.

Når pejsen er placeret hvor den skal være, skal den pakkes ind. Det skal gøres i materiale der IKKE er brandbart. Vi bruger Skamotec plader (kalciumcillikat). De skal ikke bruge en stålkonstruktion til opbygning. De skrues sammen med karmskruer. Se evt. video på YouTube, hvordan du gør. De er lette at bearbejde og vejer ikke så meget.

Andre materialer kan også bruges:

  • Gasbeton
  • Skamotec 225
  • Mursten (pejsen kan dog ikke bære vægten af en stenvæg så væggen skal bære sig selv)

I konstruktionen skal der nede være adgang til pejsens teknik, herunder gashane og prøvestuds. Teknikken kan på vores pejse fra Ortal Heat flyttet ca. 1 meter fra midten af pejsen og ud til en af siderne, alt efter hvilken side du helst vil placere en lem/rist i. Vi benytter os af en inspektionslem på størrelse med A4, andre muligheder kan sagtens bruges.Der må ikke isoleres omkring pejsen. Afstand til brandbart er min. 50 cm.